Uspio humanitarni koncert KUD-a “Sv. Juraj” za liječenje 24-godišnje Adriane Kralj Šoštar

Krajem prosinca KUD “Sveti Juraj” iz Draganića tradicionalno organizira humanitarni božićni koncert kojime nastoje pomoći nekome od svojih sumještana za koga ocijene da mu je takva pomoć najpotrebnija. Sinoćnji koncert je, kao i svake godine, ispunio dvoranu draganićkog Kulturnog centra.

Ove godine koncert je posvećen 24-godišnjoj Adriani Kralj Šoštar, majci dvoje djece koja se već šest godina bori s pogrešnim dijagnozama i terapijama. Pogrešno joj je dijagnosticirana multipla skleroza, no nakon višegodišnjeg neuspješnog liječenja u  inozemnoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi ustanovljeno je da zapravo boluje od neuroboreliosa chronica, kao posljedica ugriza krpelja 2010. godine , čiju je progresiju moguće zaustaviti. Liječenje bolesti, koja u trećem stadiju, također se može obaviti samo u inozemstvu i naše ga zdravstvo ne pokriva.

Da su spremni pomoći, Adrianini su sumještani pokazali velikim odazivom na sinoćnji koncert na kojemu nastupile sve sekcije KUD-a “Sv. Juraj” ali i nekoliko gostiju.

Svi koji nisu uspjeli doći na koncert, a žele dati svoj doprinos za liječenje mlade Draganićanke, svoje dobrovoljne priloge mogu uplatiti na donacijski žiro račun HR9423600003115378427, otvoren kod Zagrebačke banke na ime ADRIANA KRALJ ŠOŠTAR.