U Gradskom muzeju Karlovac otvorena izložba „Krleža: vizionar i vizuali“

Povodom obilježavanja 35. obljetnice smrti Miroslava Krleže, u Gradskom muzeju Karlovac danas je otvorena izložba „Krleža: vizionar i vizuali“ autora Josipa Vrančića.

“Temeljna zamisao ovog izložbeno-izdavačkog projekta jest pojedinoj misli, ma koliko krležijanski duga i ‘teška’ bila, priznati status samostalnoga djela, kojoj se promatrač može posvetiti bez ‘tereta’ okolnih slova, riječi, rečenica, odlomaka, stranica, knjiga, polica, biblioteka. I to uz napor da se uspije izbjeći uobičajenu zamku da citatno izdvajanje postane mač u službi seciranja, da rečenica izvađena iz konteksta ostane kadaverskim batrljkom… Važno je ne postavljati se na mjesto ekskluzivnog tumača Krležine misli… nego prepustiti mu da i na temi likovnosti bude predstavljen – njim samim” ističe autor izložbe Josip Vrančić.

Izložba je popraćena promotivnim tiskanim deplijanom te opsežnijom e-publikacijom besplatno dostupnoj QR codeom na samoj izložbi i ovdje, straničnicima i plakatom koje je vizualno oblikovao Josip Vrančić.

Sve možete razgledati do 6. ožujka.