Uspješno završena još jedna radionica znakovnog jezika

Đački zimski dani u Gradskoj knjižnici i ove su godine okupili velik broj karlovačkih osnovaca. Ovaj tjedan održavaju se četiri radionice, a zanimljivo je da uz šah, robotiku i playstation te likovno-kreativno stvaralaštvo, djeca mogu naučiti i osnove znakovnog jezika.

Dodjelom zahvalnica polaznicima završila je još jedna radionica znakovnog jezika na Odjelu za djecu karlovačke gradske knjižnice. Riječ je o radionicama koje knjižnica već tradicionalno organizira u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Karlovačke županije. Kroz radionice, koje se održavaju u sklopu Đačkih zimskih i ljetnih dana, do sada je prošlo stotinjak djece.

“Radionice su namijenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta, kako bi naučila osnove sporazumijevanja na znakovnom jeziku. Uče znakovnu abecedu, pjesmice, kako se predstaviti, pokazati koliko imaju godina, gdje žive, u koju idu školu i slično. Neki su ove godine sudjelovali po prvi puta, no imamo i djece koja se vraćaju svake godine proširiti svoje znanje”, kažu tajnica udruge Zorica Pluščec i voditeljica radionice Dijana Leka.

Mali polaznici radionice na kraju su dokazali da se u samo nekoliko dana može naučiti mnogo, zaželjevši nam na znakovnom jeziku sve najbolje u godini koja dolazi.