One koji su na zimskim praznicima i godišnjim odmorima, jutros je zasigurno razveselio pogled kroz prozor na zabijeljeni grad. No, prvi ovosezonski snijeg ipak su s nešto manje veselja dočekali građani koje su jutros čekale redovne obaveze.

Karlovac se jutros probudio na 0 Celzijevih stupnjeva. Iako je jutro bilo manje hladno nego prijašnjih dana, dočekalo nas je 15 centimetara snijega. Uz kape, šalove i rukavice, najpopularniji rekviziti Karlovčana danas su bile lopate, metle i strugalice kojima su uklanjali napadali snijeg sa svojih automobila, parkirališta i prilaza kućama.

Zimska služba pratila je prognozu, već noćas ralice su izašle na prometnice, pa većih problema u prometu jutros nije bilo.

Snijeg je donio obaveze i za vlasnike poslovnih prostora koji su dužni čistiti ispred svojih objekata, kao i stanare u stambenim zgradama. Čišćenje snijega i leda ispred stambenih zgrada dužan je osigurati predstavnik stanara. Osim ispred zgrada, građani su dužni uklanjati led i snijeg s krovova, kako ne bi bila dovedena u pitanje sigurnost prolaznika.

Dok su odrasli prvi snijeg dočekali s ne baš prevelikim veseljem, oni najmlađi jutros su se probudili sretni. Omiljeno odredište bio je Šanac kod bivšeg kina Edison, gdje su se brojni uputili na sanjkanje.

Za sljedećih tjedan dana meteorolozi ne prognoziraju novi snijeg, zato se nadamo da će najmlađi barem danas uživati u zimskim radostima. Apel vozačima glasi: nikamo bez zimske opreme.