Karlovačka Aquatika nominirana za prestižnu arhitektonsku nagradu

Karlovačka Aquatika nominirana je za nagradu Mies van der Rohe. Riječ je o nagradi Europske unije za suvremenu arhitekturu koja se dodjeljuje svake dvije godine i jedna je od najcjenjenijih arhitektonskih nagrada u svijetu.

Kandidate za nagradu Mies van der Rohe nominira široka skupina nezavisnih stručnjaka iz cijele Europe; udruge, članovi Europskog Savjeta Arhitekata kao i druge nacionalne udruge arhitekata i institucije. Svake dvije godine žiri odabire dva rada, priznanje za nadolazećeg arhitekta i priznanje za konceptualne, tehničke i konstrukcijske kvalitete. Aquatika bi na taj način dobila besplatnu promociju i izvan granica Hrvatske, jer se odabiru radovi koji ulaze u uži izbor i uvrštavaju se u katalog i putujuću izložbu.

Promocija Aquatike i kao zanimljive građevine bit će nastavljena organiziranim obilaskom članova Hrvatske komore arhitekata. Uz moguće osvajanje arhitektonske nagrade, u Aquatici su zadovoljni brojem posjetitelja. Do kraja godine prodano je oko 15 tisuća ulaznica, a karlovački akvarij do sada je obišlo oko 20 tisuća posjetitelja.