Konjički klub Karlovac ove godine slavi 50 godina djelovanja

Konjički klub Karlovac ove godine će proslaviti 50 godina djelovanja. U pola stoljeća rada članovi kluba prošli su razne nedaće, preživjeli su Domovinski rat, ali i brojne poplave. Usprkos svemu klub dobro posluje, konji su zadovoljni, a najzadovoljniji su polaznici škole jahanja i terapijskog jahanja.

Konjički klub Karlovac osnovan je 9. lipnja 1967. godine. U planu je proslava velike obljetnice, no, sve će, kažu u Klubu, biti u znaku konja, jer najvažnije je da su oni zdravi, siti i zadovljni. Dvadesetak članova Konjičkog kluba Karlovac svakodnevno brine o 13 konja koji redovito sudjeluju u terapijskom jahanju, kao i školi jahanja.

Budući da je želja kluba širenje prostora i izgradnja zatvorene jašione dio novca planiraju povući iz fondova Europske unije. Dokumentacija za projekt je pripremljena, no, najveći problem je prostor kojeg u Karlovcu nedostaje. Konjički klub trenutno koristi prostor na Korani koji se prostire na oko 7 tisuća kvadrata. Novi prostor trebao bi biti znatno veći kako bi se u zatvorenom prostoru i na otvorenom mogle odvijati aktivnosti kluba.