Tradicionalni turnir u stolnom tenisu i ove godine u Generalskom Stolu

Tradicionalni stolnoteniski turnir održan je danas u Generalskom stolu. Tamošnji stolnoteniski klub turnir organizira već 10-ak godina. Ove se godine okupilo 30-ak sportaša iz Hrvatske i Slovenije.

Stolnotenisači iz gotovo svih dijelova Hrvatske i susjedne Slovenije koji se poluprofesionalno bave ovim sportom okupili su se na još jednom turniru u organizaciji Sportskog društva Generalski Stol. Društvo djeluje od 1998. godine, a glavni su pokretač brojnih sportskih zbivanja u općini. Članovi su aktivni u gotovo svim sportovima, no najviše vole pingač.

Stanovnici Generalskog Stola vole se baviti sportom, no, dobro bi im došla i kvalitetna sportska dvorana. Organizatori turnira uspjeli su osigurati dvoranu zadružnog doma za još jedan turnir na kojem su se mogli vidjeti vrsni sportski potezi. Nadajmo se da će ideja o izgradnji dvorane uskoro postati stvarnost, jer osim za potrebe sportskog društva, dvorana je potrebna učenicima osnovne škole, koji nastavu tjelesnog odgoja u zimskim mjesecima odrađuju u školskim hodnicima.