Članovi Vodomara zaronili u zaleđenu Mrežnicu

Članovi Kluba za podvodne aktivnosti Vodomar iz Duge Rese iskoristili su izrazito niske temperature ovih dana i zaronili u zaleđenu Mrežnicu. Već duže vrijeme nisu imali priliku roniti pod ledom pa su jedva dočekali da se zaledi rijeka. Uz to su upozorili građane da ne hodaju po zaleđenoj rijeci kako ne bi došlo do nesreće.

Dva ronioca Vodomara iskoristila su prije nekoliko dana zaleđenu Mrežnicu kako bi odradili vježbu ronjenja, i to na način da su jedno mjesto koristili kao ulaz i izlaz u vodu. Zaronili su na područje veličine nogometnog igrališta, a pod ledom su ronili u dužini od 100 metara. Ronioci kažu da je poseban osjećaj roniti pod ledom, na temperaturama ispod nule.

Baš kao što posljednjih nekoliko dana upozorava Gorska služba spašavanja, tako i članovi Vodomara upozoravaju građane na opasnosti hodanja po zaleđenoj rijeci.

Klub za podvodne aktivnosti Vodomar trenutno ima 55 članova. Sezona im je ove godine rano počela, te planiraju tijekom cijele godine roniti u rijekama, jezerima i morima. Iz Vodomara pozivaju zainteresirane da im se pridruže, jer za svakog novog člana imaju opremu koju mogu koristiti za prve ronilačke korake.