Dokumetarni film “104 sumraka” u četvrtak u Zorin domu

Dokumentarni film slunjskog ratnog izvjestitelja i snimatelja Vlade Butine “104 sumraka” u četvrtak će biti prikazan u Gradskom kazalištu Zorin dom. Riječ je o filmu koji je Butina snimio i montirao, a koji govori o događajima na slunjskom području 104 dana prije pada grada. Film je i poruka mladima da se ne zaboravi vrijeme stvaranja Hrvatske.

Vlado Butina se kao dragovoljac Domovinskog rata i ratni snimatelj iz Slunja na bojištu, umjesto s puškom, našao s kamerom na ramenu, i tako bilježio najznačajnije trenutke u vrijeme ratnih stradavanja Slunja i okolice. Dokumentarni film 104 sumraka govori o razdoblju od 4. kolovoza do dana pada Slunja 16. listopada 1991. godine.

Zanimljivo je da je Butina skoro ostao bez snimljenog materijala, jer je nakon pada Slunja sakrio video kazete i ostavio ih u gradu. Da nije bilo njegovog kolege koji ga je nagovorio da odu u okupirani Slunj i uzmu snimke filma, kaže, danas ne bi bilo.

Film “104 sumraka” možete pogledati u četvrtak, 19. siječnja u Zorin domu. Ulaz na projekciju je besplatan, ali iz Zorin doma napominju, da zbog velikog interesa, ulaznice zatražite na blagajni kazališta.