Djeca na Ziliku izrađivala Tvornicu igračaka

Na Zimskoj likovnoj koloniji danas su mališani iz Doma za djecu Vladimir Nazor i učenici nižih razreda Osnovne škole Grabrik sudjelovali na radionici Tvornica igračaka Djeda Božićnjaka. Radionicu je vodila mlada akademska slikarica Natalia Borčić, koja ih je učila raditi u tri dimenzije. Djeca su od kartonskih kutija izrađivala trodimenzionalne tvornice koristeći temperu i akrilne boje.

Mlada slikarica s otoka Visa prvi je put na Ziliku. Kaže da voli raditi s djecom, a ovog puta željela ih je na tren vratiti u vrijeme božićnih blagdana. Cilj radionice bio je upoznati djecu s novim materijalima i kroz izradu tvornice igračaka probuditi im maštu. Djeca su sama mogla izabrati materijale koje će koristiti, te sama donijeti odluku kako će njihov rad na kraju izgledati.

Sutra je na rasporedu sasvim drugačija radionica kad je gost karikaturist Nik Titanik, koji će sudionike učiti crtanju i portretnoj karikaturi. Možda će mališani imati priliku karikaturu napraviti i od župana Karlovačke županije, jer je on svoj posjet Ziliku najavio također sutra u vrijeme radionice.