Književnica Sanja Pilić gostovala u Dugoj Resi

Najčitanija hrvatska spisateljica za djecu Sanja Pilić gostovala je u Dugoj Resi. Malim Dugorešanima predstavila je svoje popularne knjige i slikovnice, s naglaskom na serijal o djevojčici Maši.

Dugoreški osnovci danas su imali priliku osobno upoznati jednu od najomiljenijih dječjih spisateljica – Sanju Pilić. Popularna književnica sa sobom je donijela većinu svojih djela, a posebno je istaknula posljednju u nizu objavljenih slikovnica o djevojčici Maši – “Maša i sport” koja je lani ugledala svjetlo dana. Sanja Pilić do sada je objavila ukupno 30 knjiga za djecu i odrasle, a čak šest njenih naslova zastupljeno je u lektiri za osnovne škole. Iako mnogo objavljuje, inspiracije joj, kaže, ne nedostaje. Najveća su joj inspiracija troje unuka – 16-godišnji Rene, 14-godišnja Maša i najmlađi Bartol kojemu su samo 3 mjeseca.

Za svoj je rad Pilić primila 13 vrijednih priznanja,a odlikovana je i Redom Danice hrvatske s likom Antuna Radića za osobite zasluge u prosvjeti i kulturi. Stoga ne čudi da su njene knjige omiljene i dugoreškim osnovcima.

Smislom za humor i neposrednošću popularna je književnica oduševila dugorešku publiku, a iz Gradske knjižnice i čitaonice Duga Resa zamolili su ju da ponovo dođe što prije.