Večeras u Knjižnici za mlade književna večer s Bobom Đuderijom

Večeras u 18 sati u Knjižnici za mlade bit će održana književna večer s Bobom Đuderijom. Pet godina nakon objavljivanja “Marčeline” popularna blogerica Boba Đuderija predstavlja novu knjigu “Zovem u vezi posla” koju objavljuje u Adamiću. Knjigu će uz Bobu predstaviti i glumac Ranko Lipovščak te urednik Dragan Ogurlić.

Knjiga “Zovem u vezi posla”, kako se navodi u samom predgovoru, potraga je za smijehom. Ova je knjiga, kako piše, koloplet vedrine i gorčine, iskustva pisca i majke, “vesele raspuštenice”, kćeri i sestre, nezaposlene smušenjakinje koja pokušava u svemu pronaći dobro, dok je zlo ne tresne posred lica. Smijehom se bori protiv privatizacije, otuđenosti, siromaštva, nezaposlenosti, usamljenosti i izgubljenosti usred novih “društvenih vrijednosti”. To je recept koji se pokazao jedinim učinkovitim sredstvom opstanka.
Slobodanka Boba Đuderija popularna je blogerica koja se potpisuje kao Marčelina. Do sada je objavila dvije knjige Marčelina: kompilacija erotsko-domoljubnih kontemplacija i Zovem u vezi posla. Kao pučku pripovjedačicu, kroničarku „maloga čovika” često je uspoređuju sa Smojom, no njezin stil je ipak unikatan. Ako bi se pak trebala pronaći zajednička književna forma Bobi i Smoji, kako navodi zagrebačka novinarka Tanja Tolić, onda bi to bila dišpetna proza.