Ministar Goran Marić obišao Sisak i Petrinju

Ministar državne imovine Goran Marić posjetio je danas Sisačko – moslavačku županiju. Nakon sastanka sa županom Ivom Žinićem i gradonačelnicom Siska Kristinom Ikić Baniček obišao je nekoliko lokacija, odnosno objekata u državnom vlasništvu.

Ministarstvo državne imovine prepoznalo je probleme u jedinicama lokalne samouprave, koji su posebno izraženi u Sisačko – moslavačkoj županiji, istaknuo je ministar Marić nakon sastanka na kojem je upoznat s dugogodišnjim problemima u Sisku i Petrinji.

Krajem veljače u Sisku bi trebala biti održana i sjednica Vlade, kada će biti još prilike porazgovarati o problemima koji tište Sisčane. Razgovaralo se danas i o prometnoj infrastrukturi, ali i o novom projektu – Nacionalnom muzeju braći Radić u Desnom Trebarjevu, rekao je župan Ivo Žinić.

Danas nam je obećao da će u roku mjesec dana neki od predmeta na čije rješavanje čekamo godinama biti riješeni. Postoje dvije skupine predmeta,  u jednoj je zamjena nekretnina, jer Grad koristi neke državne nekretnine i suprotno, dok su druga skupina projekti koji se ne mogu ostvariti bez državne pomoći, poručila je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

U Sisku postoje brojni prostori koji su prazni, a nalaze se u državnom vlasništvu, stoga se u gradskoj upravi nadaju što skorijem natječaju.

Nakon sastanka ministar je obišao prostor bivše vojarne u Lađarskoj ulici, a potom i prostor udruge IKS u Petrinji. U bivšoj je vojarni u planu u budućnosti urediti prostor za Veleučilište, studentski centar i Glazbenu školu.