U petak u Karlovcu 10. Noć muzeja – nikad bogatiji program na devet lokacija

Ovog petka 27. siječnja od 18 do jedan sat iza ponoći u Karlovcu će biti održana deseta Noć muzeja. Ovogodišnji nikad bogatiji program bit će na devet lokacija – u Gradskom muzeju, Galeriji Vjekoslav Karas, Muzeju karlovačkog vatrogastva, Vodocrpilištu Borlin, Franjevačkom samostanu, Nacionalnom svetištu svetog Josipa, a prvi puta u manifestaciju se uključuju Gimnazija Karlovac, Javna ustanova ”Aquatika” i Dječji dom ”Vladimir Nazor”.

Ovogodišnja manifestacija u znaku je glazbe i glazbenih velikana i njihovog utjecaja na društvo, pa će na gotovo svim lokacijama biti i koncerata. U Domu ”Vladimir Nazor” bit će izloženi radovi nastali na ovogodišnjem ZILIK-u, ”Aquatika” je uz radionice i ples svim posjetiteljima besplatno otvorila vrata, dok iz bogatog Gimnazijskog programa izdvajamo niz radionica frizure, kuhanja, latinskog jezika, svaki sat koncert iznenađenja, a program će biti u svim učionicama.

U Franjevačkom muzeju uz razgledavanje stalnog postava, očekuje vas i glazba franjevaca, a u Nacionalnom svetištu svetog Josipa izložbe slika Danijela Butale te Čudo božje krhkosti. U Galeriji Vjekoslava Karasa pogledajte izložbu Put u prošlost prirodoslovlja i obrazovanja te sudjelujte na radionici Litografija za sve. U Gradskom muzeju uz stalni postav možete pogledati izložbu o Miroslavu Krleži, a pripremljen je i glazbeno plesni program.

Iz muzeja podsjećaju sve posjetitelje da selfije koje naprave u muzeju i galeriji šalju na mail muzejkarlovac@gmail.com kako bi ih koristili za izložbu fotomozaika koja će biti otvorena ovo proljeće.

Za sve vas koje brinu minusi i niske temperature, organizatori su pripremili i dvije besplatne autobusne linije koje spajaju sve lokacije Noći muzeja. Polazak prve voženje je u 18.20 sati ispred Gradskog muzeja i Aquatike, a autobusi će voziti svaki sat.

Detaljan raspored i satnicu svih događanja, pogledajte u galeriji.