Gradska toplana nadoknadila štetu stanarima Tuškanove

Stanari Tuškanove ulice i Ulice Izidora Kršnjavog imali su krajem tjedna problema s grijanjem. No posljedice puknuća vrelovoda ovoga puta nisu osjetili samo korisnici Gradske toplane, već i stanari obližnje zgrade koji se griju na drva. Njima je, naime, voda iz vrelovoda poplavila podrum u kojemu čuvaju drva za ogrijev. Ipak, priča je na kraju dobila sretan završetak.

Zbog lošeg stanja u kojemu se nalazi karlovački vrelovod, njegovo pucanje gotovo da više i nije vijest. Posljednji slučaj dogodio se krajem prošlog tjedna na Rakovcu, no osim hladnih radijatora stanara, ovo je puknuće imalo i jednu nesvakidašnju posljedicu za stanare susjedne zgrade s klasičnim grijanjem. Poplavljene su, naime, podrumske prostorije u Tuškanovoj 14 u kojima stanari čuvaju drva za ogrijev. Gradska toplana jučer je spasila stvar kupivši im nova drva.

“Ja u principu mislim da to nije ništa neuobičajeno, već da je to nešto normalno što bi svatko trebao napraviti u toj situaciji. Naš vrelovod je takav kakav je, i mi smo spremni za ovakve situacije, u tom smislu smo se i osigurali. Obzirom na to da se radilo o drvima za ogrijev, i da su vani ovako niske tempereture, najmanje što smo mogli učiniti je nabaviti im suha drva spremna za upotrebu”, rekla nam je direktorica Gradske toplane Ivana Fočić.

Kupivši pet metara drva, za svakog oštećenog stanara po metar, Gradska toplana potrošila je na ovu gestu oko 2 tisuće kuna, ugodno iznenadivši stanare. “Ljudi jesu iznenađeni, iako se po meni radi o normalnom postupku koji uopće ne bi trebao biti upitan. Što se tiče preostale štete, osiguravajuća kuća napravila je uvid, a ako se utvrdi da je još nešto stradalo, to će isto tako biti refundirano na pošten način”, obećaju iz Toplane.