Nekadašnja vojna ambulanta uskoro u rukama Doma “Sv. Antun”

Dom za starije i nemoćne Sveti Antun već godinama traži dodatni prostor za sve one koji žele postati njihovi korisnici. Naime, na lista za čekanje za upis u Dom više je od tisuću ljudi, a Dom nema dovoljno mjesta za sve njih. Prema najavama iz Karlovačke županije, pokrenut je proces širenja Doma na susjednu zgradu nekadašnje vojne ambulante.

Kako bi se proširili kapaciteti Doma za starije i nemoćne Sveti Antun Karlovačka županija je dogovorila suradnju sa zapovjedništvom Kopnene vojske u Karlovcu. Vojska bi Županiji ustupila zgradu nekadašnje vojne ambulante gdje se trenutno nalazi Područni odjel financija, a Županija bi im uredila nove prostorije u zgradi Zapovjedništva. Postoji mogućnost da se novi prostor priključi na sistem gradskog grijanja, a sve će, najavio je župan Ivan Vučić, financirati Karlovačka županija.

Nekadašnja Vojna ambulanta koja se nalazi u Zvijezdi prostire se na oko 600 kvadratnih metara, što bi trebalo biti dostatno za djelomično proširenje kapaciteta Doma i poboljšanje kvalitete usluga smještaja starijimi nemoćnim osobama na području naše županije.