Obilježeno 110 godina sanjkanja na Plešivici

Sanjkaškim kupom “Plešivica 2017.” obilježeno je 110 godina sanjkanja na Plešivici i 20 godina postojanja istoimenog sanjkaškog kluba. U sanjkanju na 400 metara dugačkoj stazi Kamenice okušale su se dječaci i djevojčice, ali i dame i gospoda. Ujedno je održan i Kup Hrvatske u sanjkanju.

Hladnoća na sanjkalištu samo je doprinijela pravoj zimskoj atmosferi na Plešivici. Osim profesionalaca, u sanjkanju na svježem zraku, uz pogled na plešivičke obronke, došle su uživati i brojne obitelji s djecom iz Jastrebarskog, ali i cijele Zagrebačke županije, pa i Istre i Slovenije. Današnjim događanjima obilježeno je 110 godina sanjakanja na Plešivici, ali i 20 godina djelovanja Sanjkaškog kluba “Plešivica 1907.”

Sanjkaški vikend na Plešivici došao je podržati i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Mnogi ne znaju da je upravo staza Kamenice na kojoj je danas održan Kup Plešivica najstarija sanjkaška staza u Hrvatskoj. Osim za sanjkanje, bila je ovo prilika i za uživanje u domaćoj hrani i kvalitetnim vinima seoskih gospodarstava plešivičkih vinara, a oni koji su danas došli prvi puta, sigurno će se dogodine i vratiti.