U petak “Paskembal” u Karlovcu

Povodom ovogodišnjih maškara, ovoga petka od 17:00h u caffe baru Buksa, novoosnovana karlovačka Udruga za dobrobit I zaštitu životinja “Najbolji prijatelj” organizira “Paskembal” gdje će posjetitelji imati priliku vidjeti postavljenu izložbu “Tražim dom” s fotografijama svih pasa koji čekaju na svoje domove ali i upoznati neke od njih.

“Paskembal” je naziv druženja s maskiranim psima koje ima za cilj podizanje svijesti o odgovornom i humanom ponašanju prema psima i drugim životinjama te smanjenje broja napuštenih životinja kroz njihovo udomljavanje kao i prikupljanja financijskih sredstava potrebnih za pokrivanje neophodnih troškova napuštenih životinja koji su trenutno na privremenim smještajima, a na skrbi Udruge.

Kuna od bilo kojeg naručenog pića ide udruzi, a osim financijskih donacija Udruga poziva sve one koji su voljni pokloniti vreće hrane, poslastice za pse, igračke i sve ostalo što je potrebno jednome psu da navedeno donesu u Buksu kako bi njihove njuške imale što kvalitetniji život dok čekaju na svoja udomljenja.

Iz “Najboljeg prijatelja” potrudili su se pripremiti razne sadržaje kako bi svojim posjetiteljima osigurali što kvalitetniji program. Sve prisutne zabavljat će Bob Milan, a tu je i facepainting.

“Iznimno smo ponosni odličnim rezultatima koje ostvarujemo, pa se možemo pohvaliti da od kolovoza prošle godine u skloništu Utinja, iz kojeg aktivno izvlačimo pse kojima prijeti eutanazija, eutanazije nije bilo te je u suradnji s drugim udrugama i volonterima, od travnja prošle godine, trajno i privremeno udomljeno 288 pasa iz navedenog skloništa. Dugoročni cilj Udruge je izgradnja azila za napuštene životinje u suradnji s Gradom Karlovcem i ostalim gradovima i općinama s područja Karlovačke županije i uvođenje obavezne sterilizacije/kastracije vlasničkih pasa te promicanje i ukazivanje na važnost kastracije i sterilizacije pasa radi smanjenja broja napuštenih životinja”, izjavila je Magdalena Bakarić, predsjednica Udruge “Najbolji prijatelj”.

Izložba traje cijeli mjesec, a u istom se periodu može donirati i hrana koju, kao i ostale donacije, možete donijeti u Buksu. Novosti o “Paskembalu” pratite na Facebook stranici: “Udruga za dobrobit I zaštitu životinja “Najbolji prijatelj”.