Butković prešao u redove HDZ-a

Gradski vijećnik Marijan Butković dao je ostavku na mjesto predsjednika Hrvatske konzervativne stranke Karlovačke županije, više nije njen član već je prešao u redove Hrvatske demokratske zajednice.

– Kada sam ušao u HKS i postao županijski predsjednik rekao sam da će moj rad i trud biti usmjeren ka temeljnim načelima konzervativizma odnosno djelovanju za dobrobit svakog žitelja i zajednice u cjelini. Konzervatizam se mora živjeti i jasno definirati. Obitelj, tradicija, čestitost i dosljednost su garancija budućnosti. Međutim, moja vizija djelovanja HKS-a i načela na kojima treba počivati ne poklapaju se s promišljanjem vodstva, odnosno bolje rečeno vodstvo HKS-a nacionalne razine nema viziju, stoji u priopćenju koje je Butković poslao medijima.

Navodi i kako će kroz HDZ intenzivirati rad u gradskoj četvrti Dubovac na različitim mjestima te da će svojim dugogodišnjim iskustvom i znanjem pomoći u budućim izazovima na području zbrinjavanja komunalnog otpada, što je, napominje, do sada i pokazao radom u karlovačkoj Čistoći.

– Odlučio svoj rad i stručnost ponuditi HDZ-u, stranci koja svakodnevno vodi brigu o potrebama sugrađana, kako onih gospodarskih tako i društvenih, zaključuje Butković.