Klub vijećnika SDP-HNS Gradskog vijeća Grada Ozlja protiv smanjenja prireza

Klub vijećnika SDP-HNS Gradskog vijeća Grada Ozlja reagirao je na mjeru smanjenja prireza koja je neki dan predstavljena na Gradskom vijeću. Tim povodom su medijima poslali priopćenje koje objavljujemo u cjelosti.

Klub vijećnika SDP-HNS Gradskog vijeća Grada Ozlja, u ovom trenutku i na ovaj način, ne može podržati mjeru smanjenja prireza jer je prije svega riječ o kozmetičkoj promjeni. Naime, smanjenje sa 12% na 10% predstavlja neznatno rasterećenje građanakoje ne doprinosi poboljšanju njihove kvalitete života. Za plaće u neto iznosu od 5000 kn za osobu koja ima samo svoj osobni odbitak povećanje plaće iznosi7,83kn, a kod osoba koje koriste porezne olakšice povećanja nema.

Uz navedeno podsjećamo da je jedno od predizbornih obećanja, na kojem je, između ostalog, sadašnja gradska vlast i dobila povjerenje građana da upravlja gradom, bilo smanjenje prireza što je trebalo izrealizirati odmah ili pak u potpunosti ukinuti. O tome se sve do sada nije niti razgovaralo, a kamoli da bi bilo realizirano pa sadašnji prijedlog nije vjerodostojan već se radi o populističkoj mjeri. S druge strane postavlja se pitanje: je li bi se uopće potezaloto pitanje da novi lokalni izbori nisu na vratima?

Evidentno je da je ovaj potez usmjeren jedino i isključivo stvaranju privida rasterećenja građana grada Ozlja i privida da se nešto radi, no nažalost smo svi mi svjedoci da se ništa konkretno i od ove vlasti osmišljeno nije napravilo i da se u biti niti ne zna što bi se trebalo raditi.

Pravilnim korištenjem tih sredstava može se itekako utjecati na kvalitetu života svih građana na način da se osmišljeno i s vizijom razvoja ulažu ili u infrastrukturu ili u financiranje niza drugih mjera kojedirektno utječu na podizanje standarda i kvalitete života svih građana.

Iz tog razloga Klub vijećnika SDP-HNS nije i ne želi biti sudionik filma laži i obmana u režiji jeftinih i besciljnih politika gradonačelnice i stranaka koje je u tome podržavaju, priopćili su iz Kluba vijećnika SDP-HNS Gradskog vijeća Grada Ozlja.