Dječji vrtić “Četiri rijeke” proslavio 5. rođendan!

Dječji vrtić “Četiri rijeke” započeo je s radom 1. veljače 2012. godine. Priredbom u vrtiću Turanj danas je obilježen njegov 5. rođendan. Na rođendanskom slavlju bila je i naša ekipa.

U vrtiću Turanj danas je bilo posebno veselo. Slavila se peta obljetnica otvorenja ovog objekta, a mali polaznici vrtića tom su prilikom za goste priredili svečani program. Peti rođendan vrtiću su došli čestitati brojni uzvanici – kolege iz drugih karlovačkih odgojnih i obrazovnih ustanova, kao i resorna pročelnica Andreja Navijalić.

Kada je početkom 2012. godine osnovana druga predškolska ustanova u Karlovcu – DV “Četiri rijeke”, ona je podrazumijevala samo netom izgrađeni objekt na Turnju. Uskoro su joj međutim pripojeni objekti Banija, Švarča, Rakovac i Dubovac, pa sada ustanova obuhvaća ukupno 5 vrtićkih objekata, 570 djece i 45 odgajatelja. “Nedostatak slobodnih mjesta i dalje je problem, nadamo se da će rekonstrukcija objekta na Rakovcu popraviti situaciju po tom pitanju”, kaže Lana Klokočki, v.d. ravnateljice DV “Četiri rijeke”.

Dječji vrtić “Četiri rijeke” od ove pedagoške godine u ponudi ima i popularni Montessori program koji je uvela bivša ravnateljica Sanda Smajli. Iako je u tijeku izbor novog ravnatelja, koji bi trebao biti poznat do kraja ovog mjeseca, Montessori će, kažu u vrtiću, i dalje ostati opcija za roditelje koji to budu željeli.