Odabrana najbolja pozivnica za Ozalj

Najbolju elektroničku pozivnicu za Ozalj napravio je Martin Peranović. Objedinio je sve glavne turističke značajke grada – Kupu, Stari grad, Munjaru i naravno vlak. Njegovo rješenje nalazit će se na pozivnicama za 35 turističkih vlakova koji će u Ozalj stizati od ožujka ove do kolovoza 2018. godine.

Dio je to projekta Rumobil odnosno Ruralna mobilnost koji uključuje 13 partnera iz sedam zemalja. Među njima je i HŽ Putnički prijevoz odnosno Ozalj kao jedini grad u Hrvatskoj koji je uključen u tu priču.

– Cilj je da u grad dovedemo neke nove ljude, a mi ćemo osmisliti sadržaje koji će privući posjetitelje, a sve kako bi se oživjela ruralna područja. Nova je to prilika pokazati cijelo ozaljsko područje široj javnosti, naglasila je gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić na dodjeli nagrada za najbolja rješenja.

Uz Martinovo rješenje koje će biti na pozivnicama, dodijeljene su i druga te treća nagrada. Drugo mjesto osvojio je autorski dvojac Eva Milković i Hrvoje Zalukar, a dobitnica treće nagrade je Marija Marušić.

– Vjerujemo kako ćemo potaknuti ljude da vide Ozalj, a lokalno stanovništvo će imati priliku ponuditi svoje proizvode i usluge i na taj način potaknuti ih da ostanu u svojim područjima, kazalo je koordinator EU projekata u HŽPP-u Renato Humić.

Projekt Rumobil kroz pilot aktivnosti nastoji povezati slabo naseljena područja s većim gradovima. Cilj mu je i izrada Strategije kojom se regijama središnje Europe predlažu inovativni i primjenjivi pristupi javnom prijevozu. Vrijedan je 2,6 milijuna eura, a financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.