Marina Novaković Matanić HNS-ova kandidatkinja za županicu Karlovačke županije

Nakon HDZ-ovog Damira Jelića, službeno je poznat i drugi kandidat za župana Karlovačke županije, točnije kandidatkinja za županicu. Predsjedništvo županijske organizacije Hrvatske narodne stranke sinoć je dalo jednoglasnu podrušku kandidaturi Marine Novaković Matanić.

Marina Novaković Matanić HNS-ova je kandidatinja za županicu Karlovačke županije. Odlučili su to sinoć članovi županijskog Predsjedništva stranke, i to jednoglasno. “Čast mi je što su me prepoznali kao osobu koja može iznijeti tu priču. Već sam 12 godina u politici i upoznata sam s problematikom u gradovima i općinama Karlovačke županije. Problema je mnogo i mislim da je vrijeme za promjene”, poručuje HNS-ova kandidatkinja za županicu.

Jedna od tema na koje će se fokusirati u svom programu je sufinanciranje školskih udžbenika, o čemu je u ponedjeljak razgovarala i s aktualnim županom. U svom programu bavit će se i transformacijom Razvojne agencije Karlovačke županije kako bi bolje služila poduzetnicima, a naglasak će biti i na poduzetničkim zonama i njihovoj funkcionalnosti. Još jedna od tema s kojima se planira pozabaviti jest turizam. Najavljuje da će predložiti rješenja za dugogodišnji problem Bjelolasice, kako bi se konačno iskoristio njen potencijal za razvoj kontinentalnog turizma. Što se tiče konkurencije za fotelju u uredu župana, HNS-ova kandidatkinja kaže da se ne boji.

Novaković Matanić najavljuje razgovore sa saborskim zastupnicima o lokalnoj problematici, a zbog gospodarskih rezultata uzor joj je, kaže, Međimurska županija, u kojoj je na vlasti upravo HNS.