1,2 milijuna kuna za OPG-ove na području Karlovca

Poljoprivredna gospodarstva i poduzetnici na ruralnom području i ove će godine moći koristiti potpore iz karlovačkog gradskog proračuna. Javni poziv raspisan je danas, a na raspolaganju je ukupno 1,2 milijuna kuna.

Prilika za poljoprivrednike i poduzetnike na ruralnom području koji u 2017. godini planiraju nove investicije – Grad Karlovac raspisao je dva javna poziva vrijedna ukupno 1,2 milijuna kuna. Cilj im je poticanje ruralnog razvoja na karlovačkom području.

“Javni pozivi koje je raspisao Grad Karlovac namijenjeni su OPG-ima. Jedan se odnosi na primarnu poljoprivrednu proizvodnju i tu se naši poljoprivrednici mogu kandidirati za dodjelu potpora kao što je nabava mehanizacije, nabava sadnica za dugogodišnje nasade, navodnjavanje. Istovremeno je objavljen i javni poziv za nepoljoprivredne djelatnosti na OPG-ima kao što je turizam”, pojasnila je Andrea Vrbanek iz gradskog Upravog odjela za poduzetništvo, poljoprivredu i turizam Grada Karlovca.

Kao i ranijih godina, očekuje se velik interes potencijalnih korisnika. Trebaju li pojašnjenja, u resornom Upravnom odjelu ističu da su otvoreni za sva pitanja. Javni poziv ostaje otvoren do utroška sredstava.

Propisani obrasci zahtjeva i Pravilnik o dodjeli potpora nalaze se na službenoj web stranici Grada Karlovca.