200 tisuća kuna za proširenje vrtića

Općina Žakanje započela je prošle godine s proširenjem Dječjeg vrtića Čarolija. Budući da je iznad vrtića koji je u prizemlju bio prazan prostor, Općina je odlučila proširiti prostor i osigurati mjesto u vrtiću za dodatnih dvadesetak mališana. Radovi bi trebali biti gotovi do proljeća.

Dječji vrtić u Žakanju trenutno radi u 3 programa od navršene treće godine do polaska u školu i brine o 78 djece iz Žakanja, Ribnika i Kamanja. S proširenjem prostora na prvi kat vrtić će dobiti dovoljno prostora da primi još dvadesetak djece. Radovi na uređenju vrijedni su oko 200 tisuća kuna.

S uređenjem potkrovlja vrtić će započeti s provođenjem rada s djecom rane dobi, odnosno mješovite jasličke skupine, od navršene prve do treće godine života u kojoj bi bilo 12 mališana, te programom ranog učenja stranog jezika. U vrtiću u Žakanju tijekom cijelog dana mališani u smjenama idu u redoviti desetosatni vrtićki program, program predškole i kraći odgojno-obrazovni program u popodnevnom terminu. Svi oni vesele se novim prostorijama koje bi uskoro trebale biti otvorene u njihovom vrtiću.