Maškarane povorke na Samoborskom fašniku od 17. do 28. veljače

Samoborci ove godine pripremaju 191. Samoborski fašnik. Fašnik započinje 17. veljače i traje sve do kraja mjeseca. Bogat ovogodišnji program fašnika odvijat će se tijekom dva vikenda i na Pokladni utorak na više lokacija u gradu. Kroz 12 dana trajanja manifestacije maškare će zabavljeti brojni glazbeni izvođači, zabavljači i plesači, a birat će se i najbolje maske.

Samoborski fašnik jedan je od najpoznatijih u Hrvatskoj i svake godine u ovaj gradić privuče velik broj ljudi. Gotovo 200 godina stara tradicija ove godine nastavlja se manifestacijom koja će trajati 12 dana. Pripreme za Fašnik su započele tako da je već nekoliko dana u Samoboru na snazi posebna prometna regulacija. Za potrebe manifestacije postavljaju se Fašnička vrata na ulazu u središte grada.

Grad Samobor za organizaciju Fašnika planira potrošiti oko milijun i pol kuna, no, uvjereni su da će im se višestruko vratiti uloženi novac. Fašnik je ipak zaštitni znak Samobora i ljudi iz svih krajeva Hrvatske ovdje dolaze na maškaranu zabavu, kažu u Gradu.