Vatrogasci za Dan zaljubljenih organiziraju Vatrogasni bal

Karlovački vatrogasci prvi su u Hrvatskoj koji pokreću ponovno jednu staru tradiciju. Naime županijska i gradska vatrogasna zajednica i karlovačka Javna vatrogasna postrojba u povodu Valentinova organiziraju Vatrogasni bal. Bal že biti 14. veljače u restoranu Dolcevita s početkom u 19 sati.

– Ideja postoji još od 2011. godine kada je proslavljeno 140 godina karlovačkog vatrogastva, a sada će konačno biti i realizirana. Sama večera bit će nešto svečanija, u tri slijeda, za glazbeni dio bala bit će zadužen Spinaker bend, a tijekom večeri će biti i dodatnih iznenađenja, ispričao je županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković.

Bal nije samo za vatrogasce i njihove bolje polovice, već je otvoren i za građanstvo. Zbog ograničenog mjesta, prijave se primaju za vatrogasce u tajništvu zajednice, a građani se mogu prijaviti u restoranu Dolcevita. Kako se dan kasnije, 15. veljače obilježava kao Dan djece oboljele od malignih bolesti, bal ima i humanitarni karakter, a pomaže se udruzi Jak kao Jakov.

– Udruga će biti tamo sa svojim prigodnim proizvodima, pa apeliram na sve sudionike bala da svojoj boljoj polovici kao poklon kupe neki od tih proizvoda i tako pomognu bolesnoj djeci i udruzi Jak kao Jakov, poručio je Franković.