Nova ulaganja u OB Karlovac

Ako sve bude išlo prema planu već do kraja ove godine trebali bi biti završeni građevinski radovi koji su prvi dio projekta uređenja prostora dnevnih bolnica u Općoj bolnici Karlovac. Uz to bit će nabavljeni i novi uređaji, a projekt je ukupno vrijedan 36 milijuna i u potpunosti je financiran bespovratnim sredstvima EU.

Karlovačka bolnica ima ukupno 297 akutnih kreveta, radi se o najskupljem obliku liječenja te je cilj smanjiti broj takvih ležajeva za deset posto. Projekt dnevnih bolnica smanjio bi i liste čekanja.

U donjoj će zgradi biti uređeno više od 517 četvornih metara za dnevnu bolnicu za psihoterapiju, alkohologiju i infektologiju. Na 1. katu poliklinike nalazit će se dnevne bolnice za pedijatriju, ginekologiju, internu medicinu, dijabetes, ORL i neurologiju. U niskom prizemlju hematologija i onkologija, a na 6. katu četiri operacijske dvorane za dnevnu kirurgiju.

 

Ovim projektom znatno će biti povećana kvaliteta usluge u karlovačkoj bolnici, a rezultati bi trebali biti vidljivi u roku od pet godina.

 

Kao i do sada ili iz decentraliziranih sredstva, vlastitih sredstava bolnice ili županije nastavit ćemo s uređenjem bolnice, jednog dva ili više odjela godišnje, a sve u cilju poboljšanja zdravstvenih usluga pacijentima, najavio je župan Ivan Vučić.