Vatrogasci prikupili 2.800 kuna za udrugu Jak kao Jakov

Karlovački vatrogasci prvi su u Hrvatskoj vratili staru tradiciju. Županijska i gradska vatrogasna zajednica i karlovačka Javna vatrogasna postrojba za Valentinovo je organizirala Vatrogasni bal. Prema ocjeni organizatora, bal je bio pun pogodak, a u planu je već organizacija idućeg.

Vatrogasci su početkom prošlog stoljeća redovito organizirali vatrogasne balove. Tijekom godina, svečane plesne večeri su nestale, a vatrogasci su se nastavili zabavljati na poznatim vatrogasnim zabavama. Kako bi vratili klasični ples u vatrogasne domove, karlovački vatrogasci su za Valentinovo organizirali prvi vatrogasni bal u ovom stoljeću.

Bal je bio prilika da uz finu hranu i druženje, vatrogasci pokažu i koliko poznaju osnovne plesne korake. Zapovjednici su zadovoljni njihovim plesnim umijećem.

Budući da je danas Dan djece oboljele od malignih bolesti, na balu je udruga Jak kao Jakov imala štand na kojem su se prikupljala sredstva za njihov rad. Vatrogasci su prikupili 2.800 kuna za obitelji oboljele djece o kojima skrbi ova karlovačka udruga.