Večeras u Knjižnici za mlade promocija knjige Nikole Žuvele

U Knjižnici za mlade večeras u 18 sati bit će održana promocija knjige dr.sc. Nikole Žuvele “O ljubavi”.

Knjiga “O ljubavi” nije klasičan tekst o ljubavi, već se radi o kratkim mislima kao malim kolumnama u kojima Nikola Žuvela otkriva što se skriva iza odnosa, ali i života općenito.
U svojih prethodnim knjigama “Jedan muškarac i jedna žena” i “Muškarac i žena u procjepu” Žuvela je govorio o teoretskim aspektima koji utječu na odnose te o praktičnim aspektima odnosa.

U knjizi “O ljubavi” potpuno pojednostavljuje ono što se skriva iza odnosa. Ako ste čitali knjige koje vam nisu pomogle ili vam ne odgovaraju duža objašnjenja, onda je ovo knjiga koja će vam na jednostavan način oslikati ono u što ste se zaljubili i otkriti na koji je način zaljubljivanje trik nesvjesnog kojim nas navodi na spoznaju samoga sebe.
Nikola Žuvela rođen je 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisuje Filozofski fakultet kojeg završava 2000 godine. Od 1992. godine se bavi meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završava doktorski studij, objavljuje knjige, znanstvene radove.

Zapadnom astrologijom se bavi od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završava studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljuje mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine postaje instruktor yoge, te podučava tehnike meditacije. Također, vikendom održava slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio je doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Objavio je slijedeće knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu.