Nastavak projekta “I djeca to mogu”

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ nastavlja s provedbom ciklusa radionica po projektu „I djeca to mogu“ koji je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade te se provodi u suradnji s Osnovnom školom „Kardinal Alojzije Stepinac“ Krašić i Osnovnom školom Mahično.

Druga radionica u nizu radionica na temu dječjih prava održana je u OŠ „Kardinal Alojzije Stepinac“.

Tema te radionice bila je „Pravo na sudjelovanje“, a održala ju je Branimira Penić, mag. paed. uz podršku volontera. Cilj ove radionice bio je upoznati učenike s pravom na sudjelovanje i pojmom dječje participacije u lokalnoj zajednici. Glavne aktivnosti radionice bile su izbor gradonačelnika i održavanje novinarske konferencije u kojoj je gost gradonačelnik, te pisanje pisma roditeljima.

Učenici su demonstrirali način na koji se bira gradonačelnik – nominacijom i tajnim glasanjem, te su svom gradonačelniku postavili pitanja koja se tiču njihove dobrobiti. Svrha pisanja pisma roditeljima bila je omogućiti učenicima da iskažu što bi u svojoj obitelji promijenili i u kojim obiteljskim situacijama bi željeli da se i njihovo mišljenje uvaži.

Uskoro će se održati radionica iste tematike i u OŠ Mahično.