Veleposlanica SAD-a u službenom posjetu Karlovačkoj županiji

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Julieta Valls Noyes službeno je posjetila Karlovačku županiju. Na sastanku sa županom Ivanom Vučićem i predsjednikom Gradskog vijeća Damirom Mandićem riječi je bilo o dosadašnjim projektima, kao i onima koji su u planu.

Grad Karlovac ima plodnu suradnju s Američkim Veleposlanstvom zadnjih nekoliko godina, a i ovog puta istaknuto je nekoliko projekata na kojima su surađivali. Prije svega igralište na Vunskom polju te uređenje kuhinje u OŠ Dubovac, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić.

Gotovo da nema grada i općine u županiji kojoj na neki način nije pomoglo Američko Veleposlanstvo, dodao je župan Ivan Vučić te se prisjetio projekta obnove odjela u bolnici u Dugoj Resi, dijela OŠ Ivane Brlić Mažuranić u Ogulinu, izgradnje vodovoda u Slunju i sličnih. Samo je na području razminiranja u Karlovčakoj županiji američki narod preko Američke gospodarske komore i veleposlanstva sudjelovao s preko pet milijuna kuna što sigurno nisu mala sredstva, kazao je Vučić.

Razgovaralo se i o nastavku suradnje, a ravnatelj OB Karlovac Ervin Jančić je izrazio želju i kontakti su već uspostavljeni za izgradnju heliodroma kod bolnice za sve one kojima će biti potreban pa i za ne daj Bože neke nesreću na poligonu, kaže Vučić.

Uvijek je zadovoljstvo vratiti se u ovu prekrasnu županiju, bila sam ovdje nekoliko puta. Jednom kada smo zatvarali radove na razminiranju, bila sam i u Slunju na velikoj združenoj vojnoj vježbi, na 20. obljetnici suradnje s gardom Minessotte te na puštanju u rad kuhinje u OŠ Dubovac. Veliko je zadovoljstvo vratiti se. Imali smo konstruktivne razgovore i još jednom zahvaljujem na toploj dobrodošlici, kazala je Veleposlanica Julieta Valls Noyes

Novinari nisu imali priliku doznati više detalja o temama sastanka, pa tako ni o planovima za vojni poligon u Slunju.