Međunarodni dan čitanja naglas obilježen i u karlovačkoj Knjižnici

Međunarodni dan čitanja naglas obilježen je danas i u karlovačkoj Gradskoj knjižnici. Cilj je motivirati djecu, tinejdžere i odrasle da proslave snagu riječi i stvore društvo koje će pokazati da pravo na pismenost imaju svi ljudi na svijetu. Naglas su zato danas čitali i mališani u knjižničnoj igraonici.

Karlovačka Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić već dvije godine obilježava Svjetski dan čitanja naglas. Iako mališani iz knjižnične igraonice svaki dan čitaju, posebno su čitanjem slikovnice obilježili Svjetski dan čitanja naglas. Svjetski dan čitanja naglas promovira Kampanja “Čitaj mi” koja je potekla upravo iz karlovačke Gradske knjižnice.

Upravo zbog alarmantnih podataka Unicef-a, prema kojima svako treće dijete nema slikovnicu, a svako drugo dijete doživi da mu se ne čita naglas, u Knjižnicu pozivaju odrasle da sovedu djecu i izaberu slikovnice i knjige koje će čitati.

Uz to, dječji odjel Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić i ove je godine organizirao akciju “Čitam, dam, sretan sam”. Akcija se provodi povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, a prikupljene knjige idućeg utorka će pokloniti Poliklinici Suvag u Karlovcu.