Boljar: Nema nepotizma, bitna je samo stručnost

Vršitelj dužnosti gradonačelnika Duge Rese Tomislav Boljar danas se osvrnuo na brojne negativne napise u medijima vezano uz rad gradske uprave. Smatra da nepotizma pri zapošljavanjima nema, iako ne odbacuje mogućnost da ga je bilo u prošlosti. Duga Resa je grad u kojem su provođeni i provode se brojni projekti, poručio je između ostalog.

Zapošljavanje Davora Bartolca u dugoreškoj Čistoći nije uhljebljivanje, već za to postoji potreba. Do sada je pravničke poslove za ovu tvrtku obavljala gradska pravnica koja je na porodiljnom, a Bartolac se javio na natječaj i izabran je zbog stručnosti, a ne političkog predznaka, rekao je Boljar. Kriterij za sva zapošljavanja u gradu i tvrtkama je stručnost, dodao je.

Boljar poručuje i kako se nije planirao kandidirati za gradonačelnika Duge Rese, no posljednjih nekoliko dana zbog učestalih je prozivki odlučio da će to ipak učiniti. Za sada nije htio govoriti s kim će koalirati niti imenovati moguće suradnike, no poručio je da je prije svega potrebno podržati program razvoja Duge Rese.

Kaže da su trenutno u provedbi brojni projekti, prijavljeni su projekti u vrijednosti sedam milijuna kuna, a još deset milijuna kuna je pripremljenih koji čekaju raspisivanje natječaja. Kaže kako zna da je problem to što centar grada nije uređen, no poručuje kako su provođeni projekti za poboljšanje života građana, a uređenje će doći i to uskoro.