Caritas u Dugoj Resi podijelio 160 paketa za najsiromašnije

Caritas Zagrebačke nadbiskupije započeo je s podjelom materijalne pomoći osobama s područja Karlovačke, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije u sklopu projekta “Caritas-paketi pomoći za najugroženije” vrijednog više od 7 milijuna kuna. Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Danas su paketi stigli i do Duge Rese.

Prvih tisuću paketa pomoći u sklopu ovog projekta podijeljeni su u Zagrebačkoj županiji. Uslijedila je Krapinsko-zagorska, a danas je na red došla i Karlovačka županija, točnije Duga Resa. Podijeljeno je 160 paketa ukupne vrijednosti 38.000 kuna, rekao nam je Robert Vižintin, voditelj župnog Caritasa Župe bl. Alojzija Stepinca u Dugoj Resi.

U sklopu projekta “Caritas-paketi pomoći za najugroženije” koji se provodi u suradnji s centrima za socijalnu skrb i župnim caritasima, ukupno će biti podijeljeno 4.000 paketa. Najviše, čak 2.000, previđeno je upravo za područje Karlovačke županije, gdje su potrebe i najveće. Osim pomoći u hrani, korisnici su dobili pomoć u higijenskim proizvodima, a dio njih i pomoć u školskom priboru i opremi.

Podjelu paketa pomoći obavljaju volonteri župnih caritasa, dok se starim, bolesnim i nemoćnim osobama paketi dostavljaju na kućnu adresu. U okviru popratnih mjera, predviđeno je održavanje javnih tribina te tiskanje i podjela informativnih letaka i plakata na temu zdravlja, prehrane, financijske pismenosti te održavanja osobne i higijene prostora. Projektom se nastojalo obuhvatiti potrebite s prebivalištem izvan Grada Zagreba koji žive u siromaštvu a do sada nisu bili obuhvaćeni ovakvim oblikom pomoći.