HDZ kupio zgradu u Zvijezdi u kojoj će biti “Kuća HDZ-a”

HDZ je za 27. obljetnicu osnutka gradske i županijske organizacije stranke kupio kuću u Šimunićevoj ulici u Zvijezdi. Ruševna kuća u kojoj je nekad bio kafić Yuma kupljena je za 225 tisuća kuna, a HDZ ju planira za potrebe stranke urediti za 4 do 6 godina. Cilj im je ovom kupovinom potaknuti građane da ulože u Zvijezdu, kažu u HDZ-u.

Kroz idućih pet do šest godina HDZ planira iseliti iz prostorija na Mažuranićevoj obali i preseliti u Šimunićevu 2. Ruševnu kuću kupili su krajem prošle godine, a u njezino rušenje i izgradnju Kuće HDZ-a planiraju uložiti oko milijun i pol kuna.

Kupnja kuće ujedno je i poziv Karlovčanima da ostanu u Zvijezdi i da ulože u njezinu budućnost, kažu u HDZ-u. Zanimljivo je da su većinu novca za kupnju nekretnine dali članovi HDZ-a. Deset posto dala je županijska organizacija stranke, dok je 90 posto plaćeno iz stranačkih članarina i donacija.

Na predstavljanju projekta buduće Kuće HDZ-a bili su i premijer Andrej Plenković, ministri Tomo Medved i Nada Murganić, i mnogi drugi članovi stranke.