OŠ Barilović i Švarča putuju na državno natjecanje u gimnastici

Sokolski dom danas je bio domaćin županijskog natjecanja u gimnastici djece iz osnovnih škola Karlovačke županije. Natjecalo se više od 80 djevojčica i dječaka. Na natjecanju su mogle sudjelovati sve osnovne škole iz županije, no nisu se svi odazvali.

 

Na natjecanju je tako nastupilo 13 škola iz Karlovačke županije, a 12 osnovnih škola nastupilo je na ekipnom natjecanju. U ženskoj kategoriji OŠ Švarča, OŠ Dubovac, OŠ Grabrik, Prva Osnovna Škola Ogulin, OŠ Plaški, OŠ Ivana Brlić Mažuranić, OŠ Barilović, OŠ Josipdol, OŠ Vladimir Nazor, OŠ Slunj, OŠ Katarina Zrinski, OŠ Ivan Goran Kovačić.

Tri škole nastupile su u muškoj konkurenciji: OŠ Barilović, OŠ Dubovac, OŠ Grabrik.

Stručni tim je ocjenjivao težinu elemenata i način na koji su izvođeni. Učenici su za svoj trud nagrađeni medaljama i peharima, a najbolji putuju na državno natjecanje koje će biti održano 17. i 18. svibnja u Osijeku.

U konkurenciji djevojčica ekipno je najbolja OŠ Švarča, dok su u kategoriji dječaka ekipno najbolji učenici iz OŠ Barilović te putuju na državno natjecanje.

Izvršni organizator natjecanja bio je Županijski školski sportski savez, a operativni organizator Gimnastički klub Sokol Karlovac.