Poljoprivrednicima 600 tisuća kuna za nabavu poljoprivredne mehanizacije

U Maloj vijećnici Grada Karlovca danas se okupilo 53-oje poljoprivrednika koji su ostvarili potpore za nabavu poljoprivredne mehanizacije. Za ovu je vrstu poticaja pokazan najveći interes te su sredstva podijeljena u rekordnom roku.

Ukupno 600 tisuća kuna podijeljeno je karlovačkim poljoprivrednicima kao pomoć pri nabavi poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme. Sredstva će u svakom slučaju dobro doći, a Grad Karlovac jedan je od rijetkih koji ima ovakav sustav dodjele potpora.

 

Nemojte stati na ovim poticajima, nastavite se prijavljivati i za druge mjere, jer su sredstva u proračunu osigurana, poručila je poljoprivrednicima zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković.

 

Proizvodnja zdrave hrane u Hrvatskoj mora biti strateška vrijednost jer se time čuva zdravlje nacije, dodala je Kolaković.

Posljednjih desetak godina grad je dodijelio 20-ak milijuna kuna poticaja za poljoprivredu kroz desetak mjera, što nisu zanemariva sredstva, istaknuo je gradonačelnik Damir Jelić. U Gradu podsjećaju da su i trenutno otvoreni neki javni pozivi na koje se poljoprivrednici mogu javiti.