OŠ Banija domaćin stručnog usavršavanja učitelja i nastavnika

Osnovna škola Banija danas je bila domaćin čak dva važna događanja. Održan je prvi modul u sklopu dvogodišnjeg stručnog usavršavanja učitelja i nastavnika o obrazovanju za održivi razvoj na kojemu se okupilo 30-ak sudionika, a istovremeno se odvijalo županijsko natjecanje iz geografije.

U Karlovcu je danas započeo drugi ciklus stručnog usavršavanja učitelja i nastavnika o obrazovanju za održivi razvoj. Cilj je usmjeriti pozornost škola na temu održivog razvoja, doprinijeti razumijevanju ideje obrazovanja za održivi razvoj te promišljati o učinkovitim načinima njegove provedbe, rekla nam je Borjanka Smojver,  viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje, koje je vodila stručni skup.

Tijekom edukacije, dodala je, polaznici modularnog usavršavanja učvrstit će i proširili svoja znanja, razviti i ojačati vještine, te povećati mogućnost djelovanja na kolege u svojoj školi ili lokalnoj zajednici.

Osim međužupanijskog stručnog skupa, istovremeno je u školi Banija održano županijsko natjecanje iz geografije, na kojemu je snage odmjerio 61 učenik iz 13 škola. Školu domaćina predstavljala je učenica 6. razreda Iva Marčinko.