Najbolju kobasicu ima Ivan Spudić Birt

Kobasijada u Belajskim Poljicama i ove je godine okupila velik broj proizvođača popularne mesne prerađevine. Za titulu najbolje borilo se 47 kobasica, a pred žirijem se našao ne baš lagan posao – isprobati i ocijeniti baš svaku od njih.

Poljička kobasijada održava se sedmu godinu za redom u organizaciji KUD-a “Viničica” iz Belajskih Poljica. Odaziv je svake godine dobar, a ove godine najbolja se birala između čak 47 vrsta kobasica. Pobjedu je  odnijela kobasica Ivana Spudića Birta, a stručna komisija imala je težak posao jer kod bodovanja presudile su nijanse, rekao nam je Darko Rogoz, predsjednik ocjenjivačke komisije.

Za odabir najbolje kobasice nije važan samo okus već se kobasice ocjenjuju prema nekoliko kriterija, primjerice izgledu, tvrdoći i rasporedu masnoće.

Osim domaćih kobasica, za dobru atmosferu na Poljičkoj kobasijadi pobrinuli su se dječja i odrasla sekcija KUD-a “Viničica”, te njihovi gosti – ogranak Seljačke sloge “Buševec” iz Buševca kod Velike Gorice. Pokrovitelj kobasijade je Općina Barilović.