20. tradicionalni maskenbal u Ozlju

U organizaciji KUD-a „Katarina Zrinski“ Ozalj i Grada Ozlja održan je 20. tradicionalni maskenbal u Ozlju u kojem je sudjelovalo više od 15 skupina. Vesela povorka krenula je prema pozornici od prostorija Turističke zajednice Ozalj, preko trga, do pozornice na kojoj je organiziran zabavni program.

Program jubilarnog izdanja maskenbala vodio je Damir Valent koji je svojim uvijek svježim humorom začinio bogat program, a ujedno je predstavljao maškare te je u njihovo ime preuzeo ključeve Grada Ozlja od gradonačelnice Gordane Lipšinić.

Uz nastupe vrtićke i djece nižih razreda OŠ “Slava Raškaj”, nastupili su i odrasli – Ozaljski fašuširi, Vrhovačke grinte, Vivodinske mačkare, mačkare iz Donjeg Oštrog Vrha, Udruga Lipa iz Donjeg Pokuplja, mačkare KUD – a Ključ iz Trga i drugi.

Dvadeseti maskenbal vrvio je raznolikošću. Ozalj je bio svijet u malom, bilo je tu naroda iz cijelog svijeta, Kineza, Arapa, a u pomoć demografskoj obnovi županije stigle su i Indijke. Važnost geopolitičkog položaja Ozlja otkrila je prisutnost američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegove supruge Melanije. Maškare su uvijek nosile i neku političku poruku, ali prije svega bezazlenu, zabavljačku i poučnu.

Organizatori su maškarama osigurali poklone i nagrade, krafne, kuhano vino i čaj i mogućnost da se dobro zabave uz mnogo glazbe, plesa i smijeha.