Otvoren 19. LIK u OŠ “Braće Seljan”

U Galeriji “Leptir” Osnovne škole “Braće Seljan” otvoren je 19. LIK, županijsko je to natjecanje likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola Karlovačke županije. Uz bogat program i nazočnost učenika, profesora i ravnatelja osnovnih škola i srednjih škola, predstavnika Grada i Županije, otvorena je izložba koja će se moći razgledati do 27. ožujka.

Na ovogodišnju županijsku razinu natjecanja pristigli su radovi iz svih škola Karlovačke županije, od kojih je stručno povjerenstvo izabralo 10 radova za nastavak natjecanja na državnoj razini. Pored tih radova izabrano je još 89 radova za samu izložbu u Galeriji “Leptir”.

Ravnatelj Šipek ponosan je na 19 godina dugu tradiciju ovog natjecanja i Galeriju “Leptir”. Posebnu zahvalu zaslužuju učitelji likovne kulture koji iz godine u godinu ulažu mnogo truda kako bi izložbu izveli što kvalitetnije.

Likovno područje u kojem su se učenici trebali izraziti ove godine bila je fotografija pa su učenici trebali uočiti, spoznati i vrednovati ulogu boje, svjetlosti, ritma, kontrasta, kompozicije i kadriranja u stvaranju fotografije na podtemu – poticaj Ritam svjetla,ritam boje.

Ova je izložba odraz skladne suradnje djece, učitelja, ravnatelja, predstavnika Grada i Županije, odraz talenta, truda i kvalitete svih koji sudjeluju u realizaciji, a pored toga predstavlja predivnu priliku za druženje.

Izložba ovih oko stotinu radova se može razgledati do 27. ožujka, nakon čega izabrani sudjeluju na državnom natjecanju, koje će se održati od 26. do 28. travnja u Rijeci. Na županijskoj razini izabrano je deset radova učenika osnovnih škola i dva iz Gimnazije Karlovac, dok se radovi strukovnih škola šalju direktno na državno natjecanje.