U petak premijera “Fantazije”!

Gradsko kazalište “Zorin dom” za petak je pripremilo još jednu premijeru. Radi se o lutkarskoj predstavi Fantazija, koja će biti interesantna ne samo najmlađima, nego i široj publici, budući da u Karlovac donosi jednu od najzahtjevnijih lutkarskih tehnika – marionete na dugom koncu.

Više od četrdeset lutaka marioneta pojavit će se u petak navečer na premijeri lutkarske predstave Fantazija, inspirirane istoimenim animiranim filmom Walta Disneya. Specifičnost ove predstave jest što je riječ o marionetama na dugom koncu te se u izvedbi koristi marionetski most, što je tehnika koja trenutno ne postoji u lutkarskim predstavama u Hrvatskoj, naglasio je ravnatelj Gradskog kazališta Zorin dom Srećko Šestan.

Od ideje do realizacije predstave prošlo je oko godinu i pol dana, a na samim lutkama radi se još od rujna. Idejni autor predstave je Giulio Settimo, a na predstavi su također radili Vanja Gvozdić, Nino Pavleković, Katarina Arbanas i Nenad Pavlović. Svi su složni, radi se o zahtjevnoj predstavi, jednoj od najzahtjevnijih na kojima su do sada radili.

Premijera Fantazije bit će u petak, 3. ožujka, od 19 sati, a matineje su u subotu i nedjelju od 11 sati.