Otvorene prijave za dvije nove radionice u Centru za mlade Grabrik

Otvorene su prijave za besplatne radionice Uvod u programiranje i Web programiranje poslužitelja. Radionice, u organizaciji udruge Carpe Diem, održavat će se u prostoru Centra za mlade Grabrik (Maksimilijana Vrhovca 13).

Radionica Uvod u programiranje počinje u četvrtak, 9. ožujka u 20 sati. Cilj radionice je upoznati polaznike s osnovnim konceptima algoritama što su slijednost, grananje, ponavljanje i modularnost. Stečeno znanje bit će korisno za izradu web aplikacija uz pomoć tehnologija iz narednih radionica, ali ga mogu koristiti i za izradu bilo kakve druge vrste aplikacije.

Radionica Web programiranje poslužitelja počinje u subotu, 11. ožujka. Na ovoj radionici polaznici će naučiti osnove programiranja u jeziku PHP koji će polaznicima kasnije poslužiti kao temelj za daljnje širenje znanja, izradu dinamičkih Internet stranica te rad s bazama podataka. Po završetku radionice, polaznici će znati rješavati logičke, matematičke i slične probleme korištenjem PHP-a, kako čim bolje organizirati svoj kod, gdje pronaći pomoćne materijale, dokumentaciju te koje su razlike između objektno-orijentiranog i proceduralnog PHP programiranja.

Prijave za Uvod u programiranje otvorene su do 6. ožujka 2017., a prijave za Web programiranje poslužitelja do 8. ožujka.

Ove radionice organiziraju se u sklopu projekta „Klub mladih – Centar za mlade Grabrik“ kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.