Jelić: Od tranzitnog grada do turističkog bisera kontinentalne Hrvatske

Predstavljena mikrodestinacija Dubovac

Mikrodestinacija Dubovac priča je koja povezuje kulturnu i prirodnu baštinu sa svim sportskim i rekreacijskim sadržajima koji se ovdje mogu pronaći, istaknuto je na predstavljanju potencijala i razvoja ovog dijela grada. Mirkodestinacija obuhvaća Nacionalno svetište svetog Josipca, crkvu Majke Božje Snježne, groblje Dubovac, Muzej voda na Borlinu, Vilu Anzić kao i brojne druge sadržaje, a naravno središnje mjesto ima Stari grad Dubovac. Grad je u posljednjih nekoliko godina uložio sedam milijuna kuna u obnovu, uređeni su svi unutrašnji prostori, a planova ima i za buduće razdoblje.

Želimo osuvremeniti našu izložbu ”Oko Kupe i Korane” koja je u branič-kuli, otvoriti suvenirnicu s info pultom, a ono što nas zaista raduje je da je ugostitelj započeo s radovima i da se početkom travnja očekuje otvorenje ugostiteljskog objekta, kazala je gradska pročelnica Andreja Navijalić.

Cijela priča razvoja ove destinacije dio je čak tri gradske strategije, kulturne, turističke i razvoja grada.

– Mi imamo drugu točku strategije, a to je razvoj turizma kao generator poticanja radnih mjesta. Postoji istočni dio grada koji na sebe veže Aquatiku, Muzej Domovinskog rata i Teslin dom, zatim središnji dio grada odnosnu karlovačku Zvijezdu i ovaj zapadni dio grada – mikrodestinaciju Dubovac. To troje je ponuda koja od tranzitnog grada može učiniti ozbiljan turistički biser kontinentalne Hrvatske, izjavio je gradonačelnik Damir Jelić.

Kad se sve ono što Dubovac ima spoji u jednu cjelinu, na svima nama je da osmislimo zajedno dodatne sadržaje, ponudimo turistima rute kako bismo ih zadržali u gradu kojeg ćemo ujedno i učiniti ugodnijim mjestom za život, zaključila je pročelnica Navijalić.