Zelenilo se pohvalilo uspješnim desetljećem

Zelenilo je u posljednjih 11 godina smanjilo broj radnika, a povećalo prihod. Prošle godine zaradili su oko 18 i pol milijuna kuna, dok su rashodovali 17,8 milijuna. Uz to, u posljednjih nekoliko godina dodali su tri nove djelatnosti, sadnju cvijeća, zimsku službu i održavanje prometne signalizacije.

Zelenilo je uz smanjenje radnika uspjelo povećati prihod po radniku za 50 posto. S obzirom na dobre poslovne rezultate, direktor Zelenila Stjepan Turković kaže da će predložiti povećanje plaća radnicima za 2 posto.

  • Ja sam ponosan na sve djelatnike i sebe jer smo odradili veliki posao. Nije bilo lako sa 134 zaposlena doći na 110, otvoriti tri nove djelatnosti i povećati produktivnost po radniku za 50 posto. Posao koji odrađujemo dnevno, odrađujemo na visokoj razini, rekao je Turković.

Najveća investicija za idućih godinu dana je nova zgrada uprave Zelenila, koja će biti izgrađena na Dubovcu. Prema najavama sve bi trebalo biti gotovo za 300 dana. Dio djelatnosti ipak ostaje na Korani, u sadašnjim prostorima tvrtke.

  • Karlovac je u samom svjetskom vrhu parkovne arhitekture i zelenih prostora po glavi stanovnika i sigurno da zato imamo i vrlo visoke zahtjeve Zelenila i građana kako odraditi te izazove. Posebno me veseli što se Zelenilo, uz naslonjenost na gradski proračun, otvorilo i tržištu, što nije bilo onih godina prije odgovornosti direktora. Ovo je stabilna tvrtka, zaključio gradonačelnik Damir Jelić.

Na fotografijama starim više od 10 godina direktor Zelenila je pokazao situaciju nekada, gdje su se mogle vidjeti i odbačene boce alkoholnih pića. Danas direktor hvali svoje radnike, koji, kaže, imaju vrlo dobre rezultate na alkotestiranju, redovito dolaze na posao i nose zaštitnu odjeću.