Inicijativa “40 dana za život” pred bolnicom

Inicijativa “40 dana za život” započela je molitveno bdijenje ispred Opće bolnice Karlovac, koje će trajati do 9. travnja. Dvadesetak molitelja pod vodstvom monsinjora Ferdinanda Vražića, usprkos kiši, započelo je svoje molitveno bdijenje na ulazu u bolnicu.

“40 dana za život” je svjetska, ekumenska, molitvena, miroljubiva inicijativa za život. Moli se za obraćenje majki i očeva te medicinskog osoblja, a nudi moralna, duhovna i materijalna pomoć svakoj majci koja se obrati inicijativi. U Hrvatskoj je inicijativa započela 2014. godine, kada je i papa Franjo potvrdio inicijativu.

Ova kampanja u Hrvatskoj na poseban način želi uključiti i muškarce. Tema je: Muškarci za život, pod motom “Muževi ljubite svoje žene, a zaštitnik je sveti Josip”.

Članovi karlovačke Inicijative, koje vodi Kata Ninčević, posebno su zahvalni svim svećenicima koji su podržali njihove akcije, a posebno dekanu Draženu Karačiću, kao i monsinjoru Ferdinandu Vražiću koji je blagoslovio početak ovog molitvenog bdijenja.

Molitelji će ispred bolnice moliti svakoga dana od 10 do 18 sati. Svi vjernici mogu se pridružiti, a muškarci posebno srijedom od 17 do 18 sati.