Proslavljen 179. rođendan Gradske knjižnice

Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” proslavila je svoj 179. rođendan. Tim je povodom u Izložbenom salonu “Ljudevit Šestić” otvorena izložba “Sve naše zgrade – od osnutka do danas”. Nakon svečanog otvorenja dodijeljene su nagrade najčitateljima u 2016. godini. Program je nastavljen u Ilirskoj dvorani književnim susretom s jednim od vodećih hrvatskih književnika, Edom Popovićem.

Tradicionalno se uz rođendan knjižnice priređuju tematske izložbe. Ovogodišnja Izložba “Sve naše zgrade – od osnutka do danas” prikazuje svih šest lokacija na kojima je knjižnica djelovala. Autorice izložbe knjižničarke su Zavičajnog odjela Gradske knjižnice Maja Žužak i Aleksandra Mikić Grginčić.

Karlovačka Gradska knjižnica jedna je od prvih u Hrvatskoj. Osnovana je prvog ožujka 1838. godine. “Tijekom godina mijenjala je svoje mjesto, ali ono što ju je uvijek činilo dragim mjestom susreta su njezini djelatnici, koji su oduvijek pokazivali poseban žar u svom poslu”, primijetio je karlovački dogradonačelnik Dubravko Delić.

Uz izložbu i atraktivan nastup učenika Glazene škole, tradicionalno su dodjeljene i nagrade najčitateljima u 2016. godini. Nagrađeni su Lukas Horvat, Lucija Šančić, Ksenija Bisić, Jelena Cindrić i Marica Matešić.

Rođendan knjižnice zaključen je književnim susretom s poznatim hrvatskim književnikom Edom Popovićem. Budući da je u karlovačkoj knjižnici vrlo čitan, a dosad nije gostovao, susret s njim bio je na neki način poklon knjižnici i korisnicima.