Regionalno tamburaško natjecanje u Jastrebarskom

55. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa održava se na nekoliko lokacija diljem Hrvatske od 25. veljače do 10. ožujka. Organizator regionalnih natjecanja je Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga, a sudjeluju učenici i studenti 69 glazbenih i plesnih institucija. Natjecatelji su podijeljeni prema disciplinama i dobi. Jedna od lokacija je Glazbena škola Jastrebarsko, gdje je otvoreno trodnevno natjecanje u sviranju bisernice, brača i mandoline.

Zagrebačkoj županiji, Gradu Jastrebarsko i Glazbenoj školi Jastrebarsko posebno je zadovoljstvo i čast biti domaćinima tamburaškog dijela natjecanja. Želja im je da na školi dobiju i odjel za tamburaše jer je tambura u jaskanskom kraju vrlo prisutna, složili su se ravnatelj Glazbene škole Jastrebarsko Dragutin Fabijanić i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.

“U okviru cjelokupnog natjecanja sudjeluje 1800 mladih glazbenika iz 69 plesnih i glazbenih škola, a stručni ocjenjivački sud procjenjuje ih u sljedećim elementima: tehničkim vještinama, kvaliteti zvuka, fraziranju, poštivanju stilskih obilježja i muzikalnosti, točnosti izvedbe i umjetničkom dojmu izvedbe”, kazao je pročelnik natjecanja u Jastrebarskom Josip Burjan, ugledni glazbeni pedagog.

Ovo 55. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa cijelu je Hrvatsku protkalo umjetnošću i kvalitetom koju razvijaju učenici i studenti te pokazalo velik potencijal koji u njima raste.