U Jastrebarskom održana radionica o suzbijanju treme i straha od javnog nastupa

“Kako pobijediti strah od javnog nastupa” bila je tema radionice kojom je u Jastrebarskom otvorena nova sezona edukativnih radionica organizacije edukativnih, poslovnih i kulturnih programa HRAM. Predavanje je vodila stručnjakinja za ovu temu Silvia Ferenac, koja je na rješavanju problema treme do sada radila s više od dvije tisuće klijenata.

Kako bez straha stati pred publiku i pokazati se u najboljem svjetlu? Kako spriječiti da neugodne posljedice treme – drhtanje glasa, mucanje, znojenje i crvenilo zasjene naše stvarne mogućnosti i sposobnosti? Odgovore na ova pitanja imali su priliku dobiti polaznici radionice “Kako pobijediti strah od javnog nastupa” koja je sinoć održana u Jastrebarskom.

Gledajući nastupe javnih osoba koje naizgled djeluju samouvjereno, teško je povjerovati da se iza toga često krije trema. Međutim, mentalnom pripremom i pripremom sadržaja o kojemu govorimo publici iz borbe s tremom može se izaći kao pobjednik, kaže predavačica Silvia Ferenac.

Radionici o svladavanju treme prisustvovalo je 20-ak polaznika, među njima i zamjenik jaskanskog gradonačelnika Stipe Bučar i načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik.